Newsfeed

Alvenrad: Fra Den Eldre Edda

Alvenrad -  Heer

Veluwe er et skogrikt område i Nederland som åpenbart også kan dyrke frem annet enn trær og busker. Årsaken er at fra dette området er det dyrket frem et flott band som heter Alvenrad som spiller en retro progressive folk metal. Bandet er nå ute med skiva Heer som betyr nobel herre oversatt til norsk. Vi kan trygt si at Alverad er herrer over egen skjebne da de kun er to musikere som styrer det aller meste på egne premisser. Mark Kwint på vokal og gitarer og Jasper Strik på orgel, piano og vokal er den kreative duoen, og de hanker inn ekstern hjelp der det måtte trenges.

Heer er på vel 46 minutter og selv kaller herrene Kwint og Strik musikken sin for Courageous Skaldic Folk Metal. Når så skiva kommer understøttet av labelen Trollmusic så aner nok de fleste hva dette dreier seg om. Egentlig så er Alvenrad et band som ikke er så lett å plassere i noen kategori. Så mye folk i musikken oppfatter heller ikke mine ører! Derimot er en utstrakt bruk av Hammond orgel i en metal kontekst noe jeg finner forfriskende og spennende.

Alvenrad har nok hørt på band som Eikthyrnir, Borknagar, Lör og Wilderun, men det er aldri påtrengende og de kommer opp med musikk som står trygt på egne ben. Lyrisk hviler bandet på norsk mytologi. Helt spesifikt, Skirnismål som er et kvad fra Den eEdre Edda som nok er det vakreste i hele Edda. Vakker er tidvis også musikken til Alvenrad, og gåtefull er den rimelig ofte og det er triggende synes jeg. Produksjonen av Heer og klar og fin slik at det er mulig å få med seg alle de lekre detaljene som finnes. Et uklart lydbilde ville passet svært dårlig til Alvenrad sin musikk.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*