Newsfeed

Cortex Complex: «Glass Mind»

Cortex Complex – Memoirs Of An Apocalypse

Memoirs Of An Apocalypse er et progressivt rock/metal konseptalbum med både kvinnevokal og mannlig vokal. Bandet bak skiva er Cortex Complex fra Brighton i England.

Lyrisk handler det om året 2177 og en verden som har høyt utviklet kunstig intelligens, og den nærmer seg utryddelse. Mennesket har brukt denne svært utviklede A.I. og er blitt slaver av en  gruppe av maskiner under ledelse av «Glass Mind». To feilfungerte humanoider utviklet kjærlighet og beundring for menneskeheten og bestemmer seg for å reise tilbake til 2015 for å advare menneskeheten gjennom musikk. Deres mål er å beskytte menneskehetens fremtid og skape en verden hvor mennesker og maskiner kan leve sammen i perfekt harmoni.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*