Newsfeed

Bibbò Pierpaolo : Su Nuraxi Di Barumini

Pierpaolo Bibbò - Via Lattea

Milky Way er en kjent sjokolade fra Mars, og det er ikke planeten mars selvsagt, men sjokolade firmaet Mars. Via Lattea er Milky Way på italiensk, og Via Lattea er den nye skiva til legenden Pierpaolo Bibbò. Via Lattea er en kjærlighetserklæring! En kjærlighetserklæring til fortryllende Sardinia. Den ville og robuste øya med sine kontraster og smertefulle historie. Øya med sine særegne nurage, fra italiensk nuraghe, flertall nuraghi, sardinsk nuraghes. Låten «Dal Nuraghe Alla Via Lattea» er om dette fenomenet. Den nye skiva er totalt instrumental, og foreløpig ikke på You Tube, så dere får nøye dere med musikk fra den legendarisk skiva Diapason fra 1980. Låten er «Cercando Una Terra Fantastica», som på norsk blir «Leter Du Etter Et Fantastisk Land».

Nurage er kjegleformet tårnstruktur bygget av store steiner som danner et kuppelformet rom. Det er en hovedtype innenfor megalittisk byggverk fra oldtiden som er kun funnet på Sardinia. Det er usikkert hva disse byggverkene var til, men en gjetning er boliger, helligdommer og festninger. Byggverkene er 3000 til 4000 år gamle, og i den lille lansbyen Barumin er det en hel by med nuragere, Su Nuraxi Di Barumini. Det stedet er på Unescos verdenskulturarv. Neste låt er «La Macchina Del Tempo» som blir til tidsmaskinen oversatt til norsk.

https://www.youtube.com/watch?v=suF0nnYDdWg

Til å pensle ut dette musikalsk brukes det blant annet et eldgammelt instrument kalt «launeddas» som er et blåseinstrument. Bibbò er multiinstrumentalist som i svært ung alder lærte å spille gitar, og som tok seg bryet med å ha utallige timer med spesialist for å utvikle stemmen sin. Aner vi en perfeksjonist her? Det er sannsynlig for han begynte på sin debutskive Diapson midt på 70 tallet og den skiva kom ikke før i 1980 som nevnt tidligere! Symfonisk prog stod jo ikke høyt i kurs hos mange på den tiden, så skiva fikk liten oppmerksomhet selv om det er svært bra musikk. De som kjenner til og som liker musikken til Bibbò Pierpaolo er jo storfornøyd med at Via Lattea slippes 22 januar.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*