Newsfeed

Fragile Vastness: Våknet av dvalen

Fragile Vastness – Perception

Fragile Vastness ble til i 1999 initiert av Babis Tsolakis som tidligere var med i Piranha og Retrospected. Tsolakis hadde med seg sin tidligere kollega i Retrospected bassisten Vangelis Yalamas som også hadde fortid i Airged Lahm. Sistemann ut var ikke mann, men den dyktige kvinnelig pionolæreren og keyboards og pianospileren Evi Katsamatsa. I 2004 nedkom bandet med sin andre skive, og så ble det taust hva gjelder utgivelser. Gleden var derfor stor da skiva Perception dukket opp i fjor. Skiva har bandet vært så vennlige å legge ut i sin helhet på You Tube.

De musikalske influensene er bredspektret og varierte som for eksempel jazz, latin, metal, etninsk musikk, rock osv. I bunn av grekernes musikk ligger det dog en ofte sneisen prog metal/prog. Bandet har delt scene med kjente band som Sentenced, Pain of Salvation, Rage, Primordial, Deadsoul Tribe, Fates Warning og Helloween. Omtalte Vangelis Yalamas kom like før jul med et soloalbum som han kalte A Brand New World. Vi kan trygt fastslå at Fragile Vastness sine musikere har våknet av dvalen hva gjelder å tilvirke ny musikk!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*