Newsfeed

Schiz: I Magma sine fotspor!

Schiz – Experiment

Komi death metal kaller bandet Scchiz musikken sin, men ordet komi referer ikke til humor men til det språket de har funnet på. Det konseptet kjenner vi jo også til fra zeuhl bandet Magma som fant på språket Kobaian og utviklet det. Magma fikk konstruert et språk som hørtes troverdig ut, og det gjør også komi språket. Et slikt konsept er jo et eksperiment og da passer det bra at russerne siste skive het Experiment.

Som mange band i våre dager så ligger hele den nye skiva ute på You Tube, og den som lytter vil nok finne at dette er en progressiv death metal med en noe annerledes growl som jeg finner fascinerende. Schiz har selvsagt flust med aggressive riff, men evener også å roe ned til tider. Tekstene er så dystre som vi kan forvente.

Bandet startet opp i 2012, og har vært svært aktive hva gjelder å tilvirke skiver da Experiment er nummer fem i porteføljen. Navnet Schiz er en sammensetning av trioen sine navn. Bandet forsøker å gjøre en særegen musikk, og er påvirket av kjente band som Six Feet Under, Cannibal Corpse, Napalm Death, Meshuggah, Slayer samt Joseph Kobzon. Labelen til russerne heter noe så passende som Dead Metal!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*