Newsfeed

Roman Khrustalev: Nær «Langtvekkistan»

Roman Khrustalev – Fallen Kingdom

Kasakhstan er et land de fleste av oss kjenner rimelig dårlig utover at det arealmessig er et digert land som ligger nær «Langtvekkistan» eller noe sånt. At det landet skulle ha noen særlig med band som spiller metal trodde i alle fall ikke jeg. Likevel det er 50 band som spiller metal på et visst nivå, men bare halvparten er aktive. Veldig aktiv er Roman Khrustalev som nylig kom med sin femte skive Fallen Kingdom.

Det er mye da Khrustalev kun har holdt på siden 2012, men det første året under navnet Roman Khrustalëv’s Riven. Debutskiva het for øvrig Riven. Musikken til Khrustalev meisler han ut alene, men mannen kan defintivt spille og han er en kreativ musiker. Stilistisk er det progressive power metal som ofte har noen kledelig etniske vibber. Som så mange musikere østenfor Uralfjellene (og vestenfor måne så og si) er det lite info å hente. Noe bilde av mannen finner jeg ikke, men det medfølgende er fra coveret og det er jo et bra bilde. Lytt på traileren fra skiva, og gjør deg opp en mening om Kasakhstan har en fin musiker i Khrustalev.

Lenker:
Russisk Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*