Newsfeed

Yuvigi: Great Khan

Yuvigi – From Black

Sofia er normalt et jentenavn, men også en by som sikkert alle vet. Den byen huser mye bra, og herunder prog folk metal bandet Yuvigi. Et band som smykker sin musikk med tidvis growl vokal, bulgarsk folkemusikk og de utroligste og fascinerende taktarter.  I 2010 og 2012 slapp de to skiver, og nå er deres tredje skiva From Black sluppet. Det er nok ei skive mange er glad for å få tilgang til!? Årsaken er at Yuvigi sin andre skive From First Person Perspective ble virkelig vel mottatt både nasjonalt og internasjonalt. 

Yuvigi betyr Great Khan og var herskerne i Bulgaria for vel 1300 år siden. Musikerne i Yuvigi er ikke nødvendigvis Great Khans, men kvartetten fra Sofia har musikk det absolutt er verdt å lytte til og bli kjent med.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*