Newsfeed

Sumac & Keiji Haino: Eksperimentell metal møter fri improvisasjon.

Keiji Haino + Sumac - American Dollar Bill - Keep Looking Sideways, You're Too Hideous to Look at Face On

Den japanske improvisasjonsartisten Keiji Haino har inngått samarbeid med det amerikanske atmosfæriske sludge-bandet Sumac på dette 5-spors albumet med den voldsomt lange tittelen American Dollar Bill – Keep Looking Sideways, You’re Too Hideous to Look at Face On. 

Jeg ble kjent med Haino på begynnelsen av dette årtusenet da jeg leste det engelske musikkmagasinet The Wire. Sammen med andre japanske musikere som Merzbow, Ryoji Ikeda og Ryuchi Sakamoto utviste han enorm kreativitet i det musikalske uttrykket. På sine noen og førti utgivelser fra 1981-albumet Watashi Dake? har han samarbeidet med folk som Jim O’Rourke, John Zorn og Peter Brötzmann, og nå har turen kommet til den relativt nye supertrioen Sumac, som vi sist hørte fra på 2016-albumet What One Becomes.

Albumet kommer ikke ut før den 23. februar, men allerede nå har Sumac et live-album ute. WFMU ble tatt opp på Brian Turner’s radio show i 2016, hvor de spiller lengre improviserte partier over en fast låtstruktur. Et av bassist Brian Cook’s andre band er Russian Circles, som har fått et publikum i Norge de siste årene. Vokalist Aaron Turner har fortid i Isis, og har fra bandet ble oppløst i 2009 hatt en haug drone, metal og elektroniske projekter på gang. En av disse var Greymachine, der han spilte med Justin Broadrick fra Godflesh, som besøker Blå nå i mai.

American Dollar Bill… ble tatt opp på Goksound recording studio i Tokyo, hvor musikerne gjennomførte en session der ingenting var avtalt på forhånd. Gjennom over en time pusher Haino og trioen grensene sine der de kombinerer den frie improvisasjonen med Sumacs eksperimentelle metal-sound.

Facebook – Keiji Haino
Facebook – Sumac

Om Jon Skjeseth (570 Artikler)
Proghead from Oslo, who writes mostly about progressive rock/metal, though may write about other rock and metal sub-genres, as well as electronic music, underground hip hop/rap, contemporary music, different kinds of jazz, folk, or anything I find interesting.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*