Newsfeed

Kayleth: Sci-fi atmosfærer

Kayleth - Colossus

Colossus er så mange blant annet en superhelt innen tegneserieverden. I tillegg er Colossus regnet som verdens første programmerbare digitale datamaskin. «Vår» Colossus er derimot den nye skiva til bandet Kayleth. Skiva er en naturlig oppfølger til debutalbumet Space Muffins fra 2015. På Colossus rafinerer Kayleth soundet sitt ytterlige og klarer å ta et lite skritt til siden og låte noe ulikt de fleste andre band.

Colossus byr på en spennende miks av stoner universet, sci-fi atmosfærer, sneisne gitar riff, hardrock og mye mer. Michele Montanari koser seg tilsynelatende rått på den nye skiva og bidrar til at Kayleth ikke blir et nytt post Kyuss eller Dozer band. Årsaken er alt det lekre han tryller frem fra sine synther som bidrar til det ekstra krydderet i musikken som er så viktig.

Enrico Gastaldo styrer det vokale og binder sammen Montanari og gitarlinjene til Massimo Dalla Valle på en strøken måte. Som all rytmisk musikk må motoren være i orden. «Motoren» sørger bassisten Alessandro Zanetti og trommeslager Daneile Pedrolle at stilsikkert og stødig dunker i vei. Kayleth har holdt på siden 2006 og er hjemmehørende i Verona.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6719 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*