Newsfeed

Sigulka: Iron and silk

Sigulka – Symbols

Madrid har svært mye å by på naturlig nok da det er diger by med lang historie og mange severdigheter. Madridbandet Sigulka er det nok ikke så veldig mange som kjenner til, men det forhindrer jo ikke spanierne fra å spille «severdig» og svært hørbar og bra musikk. Nylig slapp de skiva Symbols som består av en rimelig hard keltisk rock. Den kvinnelige musikeren Margarita spiller fiolin og gjør det med bravur.

Selv beskriver kvintetten seg slik: Sigulka is something so simple and so complex as crossbreeding. It is iron and silk, rock and water. Sigulka is joy, vivacity and party, wings, roots and dreams. It also is the beat of the Black Sea, Celtic heart and rhythm of rock. Sigulka is … Sigulka.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*