Newsfeed

Grimner: Catchy folk/viking metal

Grimnir - Vanadrottning

Byen Motala er sentral i den konstruerte Gøta Kanal. Fra samme by kommer det svenske bandet Grimner som er sentral innen sjangeren folk/viking metal. Den svenske sekstetten er ute med sin tredje skive i disse dager og den heter Vanadrottning. Bandet synger gledelig nok på svensk, og det er kledelig da et av emnene i lyrikken er norsk myologi. Andre emner svenskene liker å synge om er krig, drikking, historier om vikingene og paganisme.

Musikken til Grimner er ganske så catchy men også aggressiv og riffene er steinharde, og det brukes mange folk instrumenter. Noen låter er grublende og i et mørkt modus mens andre låter er raske,  joviale og folkdrenerte. Vanadrottning viser et band som ikke gjentar seg selv, men kommer med noe nytt, og ønsker å utvikle seg ytterlige. Skiva er hardere enn de to første, mer kraftfull og det rytmiske er skrudd minst et hakk opp. Det hele toppes av den flotte stemmen til bandet sin nye vokalist Martin Velcel.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7083 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*