Newsfeed

Sol De Sangre: Solens blod

Sol De Sangre - Sol De Sangre

Å synge på sitt eget språk er det ikke så mange musikere som gjør med mindre de er engelskspråklige. Musikerne i Sol De Sangre synger på spansk. Jeg applauderer det. Sol De Sangre betyr for øvrig oversatt til norsk solens blod. Musikerne er opprinnelig fra delstaten Antioquia i Colombia, og der er det en by som er temmelig beryktet, Medellín. Beryktet er ikke bandet Sol De Dangre, men kanskje de blir berømte en gang? Det er erfarne musikere i bandet, og de spiller en death metal med en fiffig vri. Det vokale låner aggresjonen fra thrash metal og hardcore.

Låtene på den selvtitulerte debutskiva er en hyllest til old school death metal fra 90 tallet, og band som Terrorizer, Death, Morbid Angel, Entombed, Napalm Death, og tidlige Sepultura. Skiva er mikset av legenden Tomas Skogsberg ved Sunlight Studios i Stockholm i Sverige. Musikerne er flyttet fra sitt fødeland og bosatt i land som USA, Australia og Canada. Når de bodde i Clombia var de med i band som Headcrusher, Absolution Denied og Cromlech.

Jeg sprer noen av godordene som seriøse kilder har kommet med om Sol De Sangre, «A goddamn» massive tank attack of death. The pile-driving grooves are heavy enough to fracture concrete, and when the song is in full-on juggernaut mode it’s obliterating. It’s grisly and gruesome, with great melodic leads to go along with those titanic bass notes, head-battering drum beats, and destructive riffs».

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*