Newsfeed

Circu5: Decorated with accessible hooks

Circu5 – Circu5

Når lyrikken på ei skive er om et barn som er oppfostret hos en psykopat som et hemmelig regjerings prosjekt så er det ikke rom for lystig musikk. Circu5 er et enn manns band ved Steve Tilling som er vokalist og multiinstrumentalist. Han er nå ute med selvtitulert debutalbum, men har med seg et stort antall til dels kjente gjestemusikere. Dave Gregory (XTC, Big Big Train), Phil Spalding (Mike Oldfield), Matt Backer (Julian Lennon), Alan van Kleef (Ariel X), Johnny Warman (Peter Gabriel) og Andy Neve (Steve Hackett).  Circu5 spiller en mørk alternative rock med en progressive helning.

Bandet er blitt beskrevet som et villfarent avkom av Foo Fighter og King Crimson. Prog Magazine skriver dette, «Steve Tilling has made a compelling debut. It’s a tight, dark intelligent album… albeit one plentifully and carefully decorated with accessible hooks and melodies… the depth of Tilling’s wonderlust is his most progressive asset». Prog Radar dette, «Steve Tilling has given us a musical spectacle that will stand the test of time. Great songwriting combined with superb musicianship and a concept that works, Circu5 is a triumph».

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*