Newsfeed

Storm i vannglass?

Taake i hardt vær! Taake er i trøbbel etter beskyldninger om rasisme og nazi-sympatier. Bergensbandet er på turne i USA og oppvarmingsartist trekker seg nå i protest, og artister nekter å spille konserter på steder der Taake skal spille. Flere av Taake sine konserter er nå kansellert.

Taake-vokalist Ørjan «Høst» Stedjeberg mener derimot at han sine uttalelser umulig kan være lest av de som nå protesterer mot bandet. Det er et faktum at Taake har en historikk med diskusjoner om deres holdninger, og at vokalisten hadde et hakekors påmalt brystkassen sin under en konsert i Tyskland 2007.

Ørjan «Høst» Stedjeberg sier han har forklart utallige ganger at det å bruke et hakekors på konsert i Tyskland, ikke ble gjort for å støtte nazistenes ideologi. Han ville bare gjøre noe ekstremt. Men dette er nå 11 år siden, og Taake har til og med spilt i Israel! Det med hakekorset skjedde én gang, og vil ikke skje igjen. Taake er ikke et rasistisk band. Så det er bare tull å prøve å sabotere turneen i USA sier Stedjeberg.

Jeg er ikke før i skrivende stund kjent med den ovenfor nevnte problematikk, men intuitivt så aner jeg at siste ord ikke er sagt i denne saken!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*