Newsfeed

Ulvegr: «Pagan Mysticism»

Ulvegr – Vargkult

Når et band heter Ulvegr og så kommer med skiva Varkult, så er det naturlig å tro at det er et nordisk band. Det er feil. Ulvgr er fra Ukraina, og har holdt på siden 2009. Jevnt og trutt har Ukrainerne gitt ut skiver, og årets skive Varkult er den femte i porteføljen. Mellom 2014 og 2016 var Ulvgr et relativt passivt band, men så smalt de til med ny skive Titahion: Kaos Manifest i 2017, for så året etter å komme med Varkult. De skivene viser et band som har lagt om kursen kraftig til mer moderne black metal. Den ukrainske duoen er så vennlig å la Vargkult i sin helhet ligge på You Tube.

Musikalsk er det black metal med en lyrikk som ofte omhandler «Pagan Mysticism». Odalv og Helg er musikerne i bandet, og Odalv er bak trommesettet mens Helg tar seg av resten. Begge musikerne har en fortid og nåtid  i utallige band så de er erfarne musikere. Helg i Khors, Runes Of Dianceht, Ygg og Kzohh og Odalv i Ygg, Nokturnal, Mortum, Runes Of Diaceht, Twilightfall, Elderblood og Kzohh.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*