Newsfeed

God’s Own Medicine: Bagalama på menyen

God's Own Medicine - Afar

Byen Rzeszow ligger i Polen, og er senter for en teknologipark men også senter for bandet God’s Own Medicine. Det er et band med en musiker som heter Andrzej Turaj, og som spiller en musikk som er en miks av darwave, Indie, goth og rock. For noen få dager siden ga God’s Own Medicine ut skiva Afar.

At Turaj liker og er påvirket av artister som Talk Talk, New Model Army, The Editors, Swans og Ultravox speiles i den musikken har lager. Likevel så klarer han å ha nok egenart til å komme greit fra det. Turaj er en mann på 23 år, og det er jo litt artig å observere at han liker mange artister som var aktive før han selv ble født.

På Afar er det fire gjestemusikere, Inga Habiba (Lorien), vokal på Downtown, Baśnia Lipińska, vokal på Staring At The Sun, Half Way og Sleep, Paweł Goździewicz (Dogs In Trees) baglama på Afar,
Rafał Wawszkiewicz (Merkabah), saksofon på Constellation Of The Dragon. Baglama er et svært gammelt persisk strengeinstrument.
En liten smakebit fra lyrikken,
My skin is made of gold
And my heart is black
I’m the part of something big
And something dark…

Lenker:
Facebook
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*