Newsfeed

Rome In Monochrome: «Music for cold hearts and hopeless souls»

Rome In Monochrome - Away From Light

Bad Mood Man Music er jo et morsomt og samtidig noe snodig navn på en label. De står bak skiva Away From Light som er debuten til Rome In Monochrome. Det bandet er en sekstett og faktisk fra Roma som hevder å spille «music for cold hearts and hopeless souls».

Musikken etil romabandet er en spennende blanding av postrock, slowcore, shogaze og doom. Valerio Granieri er sentral i bandet med sin stemmeprakt og også som låtskriver og den som skriver tekstene. Lystig er ikke musikken til Rome In Monocrom der den formelig drukner lytetren i en eterisk sjø av smerte om hjertesorg, smertefulle minner med mye mer. Gitarene er melankolske men melodiske legert som oftest og vokalen har noe desperat og spøkelsaktig over seg.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*