Newsfeed

On Ithenfal’s Wing: Hyllest til Gandalf

On Ithenfal’s Wing – Key To Then/ A Fine Light Show

Key To Then heter debutskiva til On Ithenfal’s Wing  som er et alternativ prog band fra Florida. Den skiva kom nylig, og snart kommer det et nytt verk i form av A Fine Light Show. Begge er konseptalbum, og byr på mye uventet. Egentlig en cocktail av arkaisk galskap med en sprø vokal. En vokal som kan minne om Robert Smith fra The Cure forutsatt at Smith drev med pantomime. De to nevnte skivene er de to første i en triologi som er en hyllest Gandalf og Ringenes Herre.

Opeth, Radiohead, Metallica, Pink Floyd og Led Zeppelin er artister som har inspirert On Ithenfal’s Wing. Hvem som står bak det bandet finner jeg ikke ut mer om en at det er diverse nostalgiske og talentfulle musikere fra Florida. Musikere som forteller en vindskeiv beretning om i fjor rent lyrisk. Musikken er prog med et metal fundament og med et instrumentalt fokus.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*