Newsfeed

Francis: Orkanens herjinger!

Francis - A Million Years Of Loneliness

Moldovia byr på 32 band innen metal ifølge metal achieves, men nesten halvparten har splittet opp. Et av de er Francis som operative er en kvartett fra Tiraspol som spiller metalcore/melodisk death metal. Bandnavnet er jo noe spesielt i en metal setting, men det er en logisk forklaring. Francis er en hyllest til orkanen Franics som herjet i USA i 2004. Orkanens herjinger og villskap figurativt korresponderer med musikken til Francis mener musikerne.

Moldoverne kalte seg helt i den spede begynnelsen Guitarra Del Dyablo, men ønsket et mer kortfattet navn som var lettere å huske. For tre år siden kom debutskiva Against A Current som var basert på eldre låter og vokalen var på russisk. Nylig signerte Francis for Slipstick Records, og det har båret frukter. Om få dager kommer Francis med sin andre skive, A Million Years Of Loneliness.

En liten digresjon er jo at det vedlagte bandbildet ikke akkurat er slik vi er vant til at musikere som spiller metal kler seg og ser ut. En artig og særpreget vri, og så får vi håpe at musikken til Francis oppfattes som like særpreget!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*