Newsfeed

Mørke: Tenner flammen

Mørke - Death Embraces You All

Først kom bandet Tusmørke, og nå kommer bandet uten Tus som heter Mørke. Symfonisk gothic metal, og med to musikere Stig Johansen og Susanne Dahle Johansen. Begge står for vokal, og damen står for lyrikk og mannen for instrumenteringen. Deres debutskive heter Death Embraces You All, og har focus på old school gothic metal og 90 tallets gothic metal. På den nye skiva har virkelig duoen klart å tenne flammen på nytt, og få frem ånden fra de gode gamle dagene.

Mørke har holdt på siden 2015, og er et ektepar hvor Stig Johansen har fortid fra Sins Of Thy Beloved og Savn. Death Embraces You All viser at gothic metal kan være noe annet enn massiv bruk av elektronikk og bunnløs melankoli. Skiva er dynamisk og kontrasten mellom det vakre og det mer beinharde sørger for det. Gitarene på skiva er forbausende rå og trommingen er kraftfull som bare pokker. Skiva har en tettpakket instrumentasjon og en temmelig kald grunntone, og catchy partier dukker opp her og der.

Vokalen er super med Susanne Dahle Johansen flotte velklingende stemme, som har visse fellestrekk med Liv Kristine Espenæs Krull. Stig Johansen har en brutal men fin stemme på grensen til hva til hva som er vanlig i en black metal kontekst. Vokalen er velbalansert og flere ganger er det en fascinerende duett. Låten Death Embraces You All har en fabelaktig duett, og er nok den beste låten på skiva, og rett så catchy.

«Frisk og sæpreget»

Synthene er sentrale i lydbildet og de skaper en gotisk atmosfære og skiva er melodiøs med unntak av enkelte partier. De partiene vil nok glede metal heads da det er rett så ekstrem og intens metal som dukker opp. Mørke sin musikk er ikke revolusjonerende, men duoen gjør ting på sin måte og lykkes med å skape friskhet og særpreg. Produksjonen er ikke feilfri, men det er til å leve med, men litt mer dybde og klarhet hadde ikke vært å forakte. Mørke byr ikke på en superteknisk og avansert musikk, men de leverer en vel utført musikk som er lett å like.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*