Newsfeed

Nihil Eyes: Politisk engasjert

Nihil Eyes - Black Path

Dagen etter Norge feirer sin nasjonaldag kommer Nihil Eyes med sin debutskive Black Path. Da kan de jo feire den begivenheten for å få debutere med et album er garantert noe de fleste musikere er henrykt over. Nihil Eyes spiller en death metal med visse grindcore elemnter. Musikken er intens og ærlig og med riff som nok kan glede mange, og fans av band som Carcass og Bolt Thrower vil meget mulig også like dette britiske bandet?

Black Path gir et glimt inn i de mørkeste aspektene av den menneskelige psyken, og utforsker motivasjoner for folks mørkeste intensjoner. Emner som mord, selvmord, narsissisme, mental ustabilitet og politisk korrupsjon er under lupen i lyrikken til skiva. Britene anser seg som et politisk death metal band.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*