Newsfeed

Emmerhoff & The Melancholy Babies: Bredt spekter av influenser

Emmerhoff & The Melancholy Babies – Circle Six

Circle Six heter den nye skiva til Emmerhoff & The Melancholy Babies, og den er da også den sjette i porteføljen. Bergenserne har med tiden blitt et langtlevende band da de ble til i 1996. Siden 1998 har bandet klart det kunststykket å beholde alle musikerne, og følgelig ingen utskiftinger.

Soundet til kvintetten drar veksler på et bredt spekter av influenser. I musikken til Emmerhoff & The Melancholy Babies kan det spores elementer av dark americana, psykedelisk musikk, krautrock, bombastisk 70 talls rock, og norske jazz landskaper med mye mer. Presseskrivet beretter om at Emmerhoff & The Melancholy Babies er for fans av 70 talls rock, dark americana, krautrock og 16 Horsepower.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7124 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*