Newsfeed

Shadowrise: Dramatiske konserter

Shadowrise - Shadowrise

Det nederlandske bandet kom for et par år siden med EP-en Escape From Shadow Island, og om få dager er turen kommet for en CD som er selvtitulert.  På agendaen står symfonisk power metal med elementer av melodeath. Heavy riffs og raske neoklassiske gitarmelodier kombineres med ren og growl vokal for å skape en dynamisk, men likevel melankolsk atmosfære.

Intime ballader etterfølges av og til av dundrende krigslyder, og skaper en musikk som er full av kontraster. Basslinjene er ofte punchy, trommene dundrende og det er en fyldig orkestrering. Nederlenderne forsøker å skape et unikt sound med inspirasjon av Blind Guardian og Nightwish som møter den bombastiske energien til band som  Wintersun og Fleshgod Apocalypse.

Shadowrise har holdt på siden 2009, og har opparbeidet seg et rykte som et formidabelt live band. De fem musikerne er dedikerte til musikken sin og med utstrakt bruk av diverse kostymer og masse energi blir hver konsert en dramatisk opptreden som publikum blir fascinert av. Kvintetten fra Eindhoven har delt scene med band som Arch Enemy, Xandria, Ancient Bards og Myrath.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*