Newsfeed

R.I.P Killjoy

Fra Necrophagia Facebook-side meldes det:

We are so shocked and saddened to bring you the news of our dear brother Killjoy passing away this morning. We are at a loss for words. R.I.P brother you are forever in our hearts. We will cherish our moments together forever.


Frank (Killjoy) Pucci 1969-2018
R.I.P
Necrophagia
Serge, Shawn, Jake

I utallige år var Killjoy growl vokalist i bandet Necrophagia, men i tillegg var han med i band som Viking Crownvar og det norske black metal bandet Wurdurlak. Killjoy har også vært med i band som Cabal, The Ravenous og samarbeidet med metal pionérer som Pantera sin tidligere frotfigur Phil Anselmo og med musikere fra Darkthrone, Slipknot og Satyricon. Killjoy co-directed, co-wrote, and starred in the 2003 exploitation film August Underground’s Mordum. Det er derfor en svært signifikant musiker innen metal som nå er død, og metal verden er utvilsomt i sorg nå.

«Horror metal»

Killjoy var vokalist i Necrophagia som regnes som et svært betydelig death metal band, men også som et av de første undergrunns death metal bandene. Necrophagia startet opp i 1983 og med Killjoy som en av de opprinnelige musikerne. Bandet hadde et fokus mot gore & horror movies, og ble derfor pionérer innen horror metal sub sjangeren. I 1987 kom den meget vel mottatte skiva Season  Of The Dead.

I 1987 gikk Necrophagia inn i en over 10 år lang periode med innaktivitet før de i 1998 initiert av Phil Anselmo (Pantera) og Killjoy kom sterkt tilbake, og har holdt på til nå. Necrophagia har gitt ut 5 CD-er i sin andre periode som band, og det er også kommet Split skiver, EP-er, samlere osv. Necrophagia hadde en konsert i København i 2003, men har så vidt meg bekjent aldri vært i Norge

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6844 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*