Newsfeed

Nemere: Fra Sátoraljaújhely

Nemere - Vérmezõ

Vérmezõ heter ei skive som nylig ble sluppet på CD, og med slike bokstaver i et bandnavn så er det ikke unaturlig å anta at vi skal til Øst-Europa. Det skal vi. Vi skal til Ungarn og bandet Nemere fra byen med det frodige navnet Sátoraljaújhely. Frodig er det også mange som synes at musikken til den ungarske kvartetten er.

Vérmezõ er debuten til Nemere, og de spiller en old school black metal og synger på sitt morsmål. I 2009 og 2010 slapp bandet to demoer, og 2012 så spilte de inn sin først skive. Problemet var bare at skiva ikke ble utgitt fordi Nemere ikke fungerte som et ordentlig band da og låtene ble sendt på lageret. Nå er støvet på det lagret blåst bort og låtene er hentet frem  igjen. Til stor glede for mange fans blir skiva Vérmezõ (Bloodfield) omsider sluppet nå. Nemere har holdt på siden 2007, og lyrisk dreier det seg ofte om antikrist, natur og ungarsk dagligliv i svært eldre tider.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6730 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*