Newsfeed

Soom: Uforutsigbar musikk

Soom - Djebars

Ukrainsk mystisisme er på agenda på bandet Soom sin siste skive Djebars som er oppfølgeren til debutskiva. Soom byr på Djebars på lo-fi , mørk, «low-tuned», skitten, vill doom metal som kombineres med rave og lokal folklore. I sannhet er spesielt musikalsk brygg. Forvent det uforutsigbare i Soom sin musikk.

Hypnotisk rytmer og mystiske lydlandskaper på en seng av overjordisk «chanting» og eldgamle folklore myter som bakgrunnsteppe. Soom er fem år i år, og er utsprunget fra Kharkiv sitt stoner sludge scene. Etter en turbulent periode hva gjelder å få en stabil besetning ble den gylne besetning klar. Amorth på trommer, Tomrer på bass og Kova på gitarer og bass.

Med tiden var Soom med på tre split CD med band som Pressor, Diazepam, Il og Vena. De utga en EP Fear And Loathing og debut CD-en Night On The Meadow. I tillegg var de med på  Electric Funeral Café samleren fra RobustFellow tre ganger. Soom er nok kommet for å bli og vil levere varene i årene fremover.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*