Newsfeed

Zapryan: Slett ikke søvndyssende musikk!

Zapryan – Regression Therapy

Regression Therapy heter skive nummer to til bandet Zapryan, og det bandet har noe eget ved seg. De to tvillingbrødrene som er kjernen i bandet heter Lubo Indjov og Nicola Indjov. Musikken tilvirkes av alle plasser på deres respektive soverom i Berlin. Selv om åstedene for å spille inn musikk for Zapryan skulle tilsi søvndyssende musikk, så er det totalt feil!

Zapryan kommer opp med en kreativ og rå prog metal som puster da det roes ned til tider. Brødrene er av bulgarsk herkomst og det kan spores i musikken som får merverdi gjennom den balkanske penslingen som fåregår til tider. Taylan Ergül spiller fiolin på den lekre avsluttningslåten Dark Breed som viser at band som evner å tenke utenfor boksen.

Bass og gitar riffene er virkelig bra men også funksjonelt ekspressive og ofte rasende. Soundet er bassdrevet og hooksene sitter som et skudd, det er teknisk på en tiltalende og troverdig måte og det groover.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6691 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*