Newsfeed

Walzwerk: Totalt uforutsigbare!

Walzwerk - Walzwerk

Det tyske bandet Walzwerk er ute med selvtitulert debutskive nå. Musikken er en ofte kald og dramatisk og merkelig elektronisk prog med følere til mange sjangre som krautrock, post punk, new wave osv. Joy Division vibbene er der til tider, og likeså til Tuxedomoon og et utall andre band.

Bandet legger gjerne inn noen linjer fra erketyske Schlagerhits på slutten av en låt. Alt er tittlatt hos Walzwerk virker det som?! De er totalt uforutsigbare, og det er jo noe jeg til vanlig honorerer. Tidvis er det også rett så vakkert faktisk med svevende synthlinjer før det av og til sklir over i avant garde terreng, og så ambiente lydlandskaper. Mye av den musikken de byr på er sær og snodig er og ikke for alle vil jeg anta.

Video kommer snart!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6687 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*