Newsfeed

Anasazi: Startet med X-Files

Anasazi - Ask The Dust

 

I 2003 så Mathieu Madani siste episode av X-Files sesong 2 som hadde tittelen Anasazi som er fra Navajo språket og oversatt til norsk blir urgammel. Dermed var bandnavnet klart og når Madani så møtte Frederic Thévenet ble bandet Anzanzi til. Dermed begynte de to musikerne å komponere musikk og debutskiva The Principle Of Hate kom i 2006. Da var bandet en trio hvor Christophe Blanc-Tailleur spilte bass, keybords og stod for programmering. Blanc-Tailleur og Mandani har vært med på de øvrige skivene, mens Thévenet kun var med på debuten.

Nå er Anasazi aktuell med sin femte skive Ask The Dust, og Grenoblebandet har hatt en fin formstigning hele tiden. For hver skive har bandet blitt bedre og bedre, og det må vi jo gi honnør for. Franskmennene spiller en noe original prog metal med mye pop influenser.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*