Newsfeed

Bibeau: Metal`s new bread?

Bibeau - Bibeau

Bibeau er et band som bruker You Tube aktivt for å promotere musikken sin, og da spesielt den selvtitulert skiva som nylig ble sluppet. Bibeau beskriver seg selv som brobyggere mellom klassisk power metal fra 70 tallet kombinert med snerten og skarpheten og holdningen til dagens moderne metal.

Den Texasbasert kvintetten er inspirert av artister som Rush, TesseracT, Pantera, Dream Theater, Opeth, Mastodon, Metallica og Iron Maiden. Det er vel og bra, men kunsten er jo å lage særegen musikk. Bibeau har fått mye skryt for at på tross av at de er unge, så er musikken overraskende moden, og de er blitt omtalt som metal`s new bread.

Teknisk imponerer de unge amerikanerne mange og ditto med intensiteten og originaliteten i musikk. Planen er også å turnere intenst, og derfor er en massiv sceneopptreden innøvd. Konsertene skal promotere debutskiva, og planen er å fremvise at bandet faktisk flytter grenser innen power metal. Ambisjoner er aldri feil, og Texasbandet har da også forsøkt å ivareta ånden og historien til power metal. Bandinteressene er for øvrig sunne og gode som metal, musikk, fotball, videospill og lek og moro!

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*