Newsfeed

Hara Lemes: Gitaren i sentrum

Hara Lemes – A New Land

Det vedlagte bildet er fra pedalbordet til gitarfenomenet Hara Lemes fra Sao Paulo i Brasil. Han er nå aktuell med skiva A New Land som kan høres i sin helhet på You Tube. Å si at skiva er gitarfrontet er en korrekt beskrivelse. Korrekt er det også å påpeke at Lemes er uhyre dyktig på sine gitarer. Han spiller en ambient prog infisert musikk med en ofte rett så velfungerende og spennende musikalsk tekstur.

Metal elementer forefinnes også her og der hos Lemes, og det kontrasteres av rimelig neddempet og avslappende musikk. Det er lite vokal å spore på skiva, men der den dukker opp så er vokalen rett så bra. Skiva har en fin dynamikk, og kompositorisk er det gjennomarbeidet. Lemes har spilt inn skiva og mastret og mikset alt på A New Land selv. På låten Fireworks står Fernando Queiroz for basslinjene. A New Land er skive nummer to i kronologien etter fjorårets Technoloical Singularity. I 2012 kom det en EP.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5219 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*