Newsfeed

Amplitusion: Transcendental-tidal-wave of sound

Amplitusion – The Human Zoo 

Amplitusion er nå aktuelle med sin tredje CD The Human Zoo. Det passer bra da Torontobandet er klar for å feire sitt tiende år som band. Canadierne spiller i utgangspunktet progressiv death metal, men har sin egen vri. Vrien går på at de har klare elementer av doom metal i musikken deres, men også noe black metal, thrash metal og power metal. Selv foretrekker de å klassifisere musikken som soundtrack metal.

Amplitusion fusjonerer orkestrale passasjer med stemningsfull villskap og blast beat krigføring, og klassisk kinomessig musikk med episk metal. Canadierne er åpenbart inspirert av filmmusikk komponisten John Williams og av Metallica. Legenden Sterling Winfield (Pantera, King Diamond, HellYeah) har mastret og mikset The Human Zoo. Han sier at skiva er den klart beste og mest ambisiøse som Amplitusion noen gang har levert. Nesten en time med stimulates your crude matter with a transcendental-tidal-wave of sound. 15 låter pennet av den dyktige og kreative canadiske komponisten James Sheehan.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7110 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*