Newsfeed

Close To The Rain – Bergen Prog Festival

Når en festival er inne i sitt andre år er tradisjon et noe unøyaktig ord å bruke om evenementet. Det forhindrer selvsagt ikke mange fra å glede seg til Close To The Rain – Bergen Prog Festival i 2018. Begivenheter finner sted på Garage i Bergen tre dager til ende i juni. 10 band fra Norge og legendene i Anekdoten fra Sverige.

7 juni spiller Det Skandaløse Orkester, Kabaret Makaber & Major Parkinson , og alle de bandene er fra Bergen.

Alwanzatar, Jordsjø, Saluki & Tusmørke kommer 8 juni, og alle de bandene er fra Oslo sier presseskrivet, men Tusmørke er jo opprinnelig fra Skien.

Lørdag 9 juni er turen kommet til Anekdoten (Sverige), Arabs In Aspic (Trondheim), Ring Van Moebius (Kopervik, Haugelandet) og Pixie Ninja (Rognan, Nordland).

De aller fleste av artistene har Permafrost skrevet om de siste årene. Apollon Records har i forbindelse med festivalen gitt ut en CD hvor alle bandene har med låter som slippes den dagen festivalen starter. Alle låtene er fra bandens siste skiver, og The Arabs In Aspics og Ring Van Moebis sine låter er fra skiver som kommer, men ikke er sluppet enda.
Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6690 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*