Newsfeed

Green Seagull: Bringebærtunge

Green Seagull – Scarlet Fever

Bringebærtunge er et symptom på skarlagensfeber som på engelsk blir til Scarlet Fever, og som er tittelen på debutskiva til bandet Green Seagull. Londonbandet har holdt på i vel to år, og har virkelig fått mange beundrere av musikken deres. En musikk Paul Milne og Paul Nelson har en felles fascinasjon av. En miks av obskure 60 talls harmonisert pop, folk rock og garage rock og flust med psykedeliske vibber.

Band som The Association, Left Banke, The Byrds, Buffalo Springfield, Gene Clark, Love, The Beatles, The Kinks og Music Emporium er inspirasjonskilder for Green Seagull. Sentralt i soundet til engelskmennene er keyboards, og tangentene er det Sarah Gonputh som styrer på fortreffelig vis. Green Seagull byr på en atmosfærisk og nostalgisk musikk og låtene er lekne på en tiltalende måte og velformulerte og ofte med snert.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*