Newsfeed

WalzWerk: Ekte prog

WalzWerk – WalzWerk

WalzWerk har kommet med egentitulert debut som jeg skrev om for noen uker siden. Det at det var debuten var korrekt, og Facebook linken var korrekt, og bildet var korrekt. Ellers var det mye som ikke stemte da jeg klarte det kunststykket å blande tyske WalzWerk med et annet band med samme navn. Det beklager jeg på det sterkest, og nå kommer det en korrekt artikkel om dette supre tyske bandet. 

I 2010 ble Bochum sin musikkscene utsatt for et lite jordskjelv da to musikere fra forskjellige miljøer forente krefter. Jo Wamser på bass og vokal møtte Felix Weis som spiller gitarer og synger. Weis hadde alltid vært lidenskapelig opptatt av rock og metal, mens Wamser hadde beinene trygt plantet i jazzen sin forunderlige verden.

Likevel så kun Weis og Wamser muligheter og ikke problemer med å starte band sammen. Bandet ble derfor etablert, og duoen gikk for det mer sofistikerte og eksperimentelle segmentet innen prog. Inn i bandet kom etter hvert den erfarne alternative rock gitaristen Lutz Fronczek. Omtalte Fronczek jobbet til daglig i et valseverk, og følgelig var det herfra bandnavnet ble hentet. På trommer fant denne trioen akkurat den rette musikeren i form av Markus Lampe-Specht. Soundet til WlazWerk ble forsterket med den krystallklare stemmen til Simone Goertz under tilvirkningen av debutskiva.

Debuten byr på vokal på tysk og det honorer jeg for det er det ikke mange som tør. Tyskerne er ikke glade i lange og ifølge dem kjedelige episke soloer, så skiva rocker og riffene er forseggjorte og ofte spennende. Soundet til WalzWerk er mektig og ofte svært fascinerende, og det står godt til lyrikken om livet med sine lengsler og kjærlighet. For å få best mulig produksjon ble låtene sendte til London for mastring og miksing av Steve Kitch fra Pineapple Thief.

“Et virkelig progressivt album med stor P”

Den godeste Kitch virkelig storkoste seg med jobben, og han var også fornøyd med at WalzWerk var progressive i ordets egentlige mening. Tyskerne kopierte ikke rått fra 70 tallet sier Kitch, men laget noe nytt med originalitet og inspirasjon fra mangt og meget. For Kitch er WalzWerk et virkelig progressivt album med stor P. Eller som han sier, Lots of big riffs that rock. Very tight. Interesting ambient sections that aren’t just random noises. Magnificent!

Walzwerk er ikke bare et band, men også et prosjekt. Høylytte nok til store festivaler, men også med en nydelig melodiføring som passer på intime scener hvor fokus er på det kunstneriske i musikken.

We hear music where others only hear noise.

We feel perfection where others only feel clamour.

We can sense melodies where others just sense clatter.

We perceive art where the ears of others perceive discomfort.

We feel touched where others feel disturbed.

We can see progressive beauty where others just see chaos.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*