Newsfeed

Haken: Bobler og syder

Haken – L1VE

Haken slapp for et par år siden studioskiva Affinity som fikk varm mottagelse her på Permafrost, og også diverse andre steder. Nå er det fine engelske bandet i full gang med å lage bandet sitt femte studioalbum. Ideene bobler og syder, og hva Haken kommer opp med denne gangen er de ikke sikre på. Det er den kreative og kunstneriske prosessen og det som musikerne føler for der og da som vil være i sentrum. Sannsynligvis vil den nye skiva ha en mørkere og mer melankolsk grunntone enn noen gang før. Fokus på killer riff og melodi vil det som alltid være i Haken sitt musikalske univers.

Mens vi venter på overfor nevnte nye skive så har Haken gjort ventetiden mer behagelig! 22. juni kommer L1VE, og det er bandet sin første live skive. Det albumet er fra bandet sin turne i forbindelse med 10 års jubileumet. En turne på kryss og tvers i Europa og Nord Amerika, og selve musikken er innspilt og filmet 13 april 2017 i legendarisk Melweg i Amsterdam. Låtene på L1VE er fra alle albumene til Haken.

The release of official live material is a project that is long overdue and we know our existing fans have been crying out for this for some time now. Whilst we have filmed and recorded many shows in the past we have always felt there were elements of our shows that could be improved visually before we documented and immortalised this for the world to see and that the timing for a live release never felt right for us. This is just our nature as creative people to be so extremely self-critical and constantly strive for perfection. It is largely due to the will of the people that the idea of this project became a reality. Both the band and the label were inundated with emails requesting a live release in some shape or form, and it was actually rather flattering, so giving the people what they wanted just felt like the right thing to do.

L-1VE will be released as a 2CD/2DVD Digipak package & as digital download. The DVD will include 4 bonus tracks filmed at ProgPower USA 2016 that also includes Mike Portnoy’s cameo appearance on gong, as well as all of the official videos from the ‘Affinity’ album. The main show and the bonus material on the DVD are also mixed in 5.1 surround sound.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*