Newsfeed

Hexed: To blad Gunnarson

Hexed – Netherworld

Mattias Norén ved ProgArt Media har laget flott coverkunst for mange band opp gjennom årene som for eksempel for Epica, Kamelot og Evergrey. Nå har bandet Hexed engasjert Norén til sin debutskive Netherworld. Hexed er fra Uppsala og frontet av Tina Gunnarson og spiller en melodiøs prog metal. Tina Gunnarson har fortid i band som Tradore, Nebraska og Mellow Poetry.

Musikken til svenskene er en blanding av fyldig og drivende rytmikk, gitarer som ofte er i melodisk modus, og noen ganger også progressive. Refrengene er alltid catchy og med kraftfull kvinnelig vokal. Gitaristen Stellan Gunnarsson er sentral i bandet da han i likhet med Tina Gunnarson er en erfaren låtskriver. Hexed ble til i 2015, og to blad Gunnarson som begge var og er inspirert av Queensrÿche, Crimson Glory og Pagans Mind. Det var derfor naturlig i hvilken stilistisk vending musikken til Hexed skulle ta.

For to år siden kom debut singelen Dreams, og året etter Exhaling Life, og så startet arbeidet med debutskiva Netherworld. De to nevnte låtene ble meget vel mottatt og førte til at Thomas Hörnkvist og ViciSolum Productions signerte det lovende bandet. Den nye skiva har fra begynnelsen på skiva en del til felles med det Lacuna Coil kommer opp med for tiden. Etter hvert så kan lytteren også høre visse likheter med band som Lullacry, Nemesia og Delain. Det viktigste er at låtene er så variert og vitale, og at arrangementene er så gjennomarbeidede.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*