Newsfeed

Thomas Konder: Retro opp og i mente!

Thomas Konder - Labyrinth

Når du har et musikkprosjekt og ikke selv spiller gitarer så er det ganske så naturlig å få hjelp av andre musikere som har de nødvendig kunnskapene. Det gjør Thomas Konder, og så får han også ekstern hjelp med diverse blåsere og fiolin. Å lage ei skive helt alene fra grunnen av med bare litt hjelp kan nok føles som å ha rotet seg vekk i en labyrint. Debutskiva til Konder heter da også passende nok, Labyrinth.

Under arbeidet med debuten var Konder aktiv med å legge ut noen av låtene på Labyrinth på You Tube. Han bygget således opp spenningen mot slippet som var noe tidligere i år. Labyrinth er ei konseptuell skive som fungerer som en slags bro mellom mange artister. Årgangs prog som Camel, Yes og Genesis, klassisk rock fra 70 tallet som Supertramp, Queen, Saga og Styx og mer samtids retro prog som Transatlantic, Neal Morse og Flower Kings. Musikken til Thomas Konder er retro orientert, og det kan blant annet tilskrives bruken av elektrisk piano og orgel.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6873 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*