Newsfeed

Kobra And The Lotus: Mer evntyrlystne

Kobra And The Lotus – Prevail II

I går kom Kobra And The Lotus med skiva Prevail II og siste låten på den skiva er en ganske bra cover versjon av Fleetwood Mac sin klassiske 1976 låt The Chain. Den nye skiva er nummer fem i kronologien til Kobra And The Lotus. Noen av låtene likner litt på skive tre High Priestess men det er nok mest p.g.a. låtskrivningssamarbeidet mellom vokalisten Kobra Paige og gitaristen Jasio Kulakowski.

Likevel så tilkjennegir Prevail II at låtkolleksjonen til Kobra And The Lotus aldri har holdt et høyere nivå. Soundet og musikken til bandet er blitt tyngre, med mer dynamikk og mer eventyrlystent og lekent. Dette canadisk heavy metal bandet har hele tiden forsøkt å utvikle seg, og ment at stillstand er tilbakegang. Enhver tilbakegang er unngått og stadig vekk har Kobra And The Lotus utviklet seg og blitt bedre siden den spede begynnelsen i 2009. Årets skive er egentlig et dobbelt album som bandet valgte å gi ut med et års mellomrom. Del I kom følgelig i fjor.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*