Newsfeed

Sacro Ordine: I Wagners fotspor

Med en tittel som Heavy Metal Thunderpicking så er det naturlig å anta at et band spiller heavy metal. Det gjør italienerne i Sacro Ordine. Bandet har eksistert siden 2000 avbrutt av en pause mellom 2009 – 2013. Kvintetten har aldri gitt ut noe studioalbun før nå, kun ei live skive og en demo. Derfor er det nok fornøyde musikere som i midten av april omsider fikk sluppet debuten?!

Det fulle navnet til bandet er egentlig Sacro Ordine Dei Cavalieri Di Parsifal. Oversatt blir det noe sånt som den hellige ordenen til Parsifal. Det var min gode venn Richard Wagner som i 1882 komponerte den tre akters operaen Parsifal. I moderne tid har Sacro Ordine komponert tre episke låter på debutskiva. Ace Of Clubs, Fate’s Embrance og Stripes On The Sand. Alle i god Manowar og Black Sabbath tradisjon.

The Blood Of Your Roots og Tears Of Lightand Four Kings er mer stemningsmettede og fascinerende låter. De to nevnte sporene har også et vist doom preg, mens Earthshaker og Endless Worm er de raske og voldelige låtene på skiva.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*