Newsfeed

W.A.I.L.: Flippsider

W.A.I.L.- Wisdom Through Agony into Illumination And Lunacy Vol. II

W.A.I.L. startet opp i 2006, og tre år senere kom debuten Wisdom Through Agony Into Illumination And Lunacy. Så ble det taust fra det finske bandet før de gledelig nok er tilbake med oppfølgeren til debuten nå.  Wisdom Through Agony Into Illumination And Lunacy Vol. II er ei skive med en metal med elementer fra death metal, eklektisk doom metal og black metal. En fiffig blanding det her, og det gjør musikken spennende og lysten til å høre mer øker. Fiffig er for øvrig et adjektiv som kan relateres opp mot, lur, smart, snedig, smart, avansert og elegant, elegant, flott og fiks.

Basis for skiva er også dens hovedide som bygger på en tilsynelatende dualisme. En fremstilling av hvordan konseptet W.A.I.L. inkluderer en hel skala av både negative og positive aspekter. De finske musikerne gjør ingen streng forskjell mellom de to ved å si at godt og ondt er uavhengige og frittstående enheter. De forsøker tvert om å si at denne dualismen er sammenkoblet fordi ting og hendelser som virker motstridende og helt forskjellige, i virkeligheten er flippsidene til den samme mynten!

Lenke:
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*