Newsfeed

Crocodile: Retroprog

Crocodile - His Name Is Stan And He’s A Bad Motherf–ker

Jeg trodde krokodiller i USA mest var lokalisert i Florida sine sumper. Krokodiller finnes åpenbart også i Austin i Texas i form av bandet Crocodile. Nå er den kvintetten aktuell med sin debutskive som har fått det nokså lange navnet His Name Is Stan And He’s A Bad Motherf–ker. Det er et konseptalbum om Stan som komponisten har brukt utallige år på å skape.

https://www.youtube.com/watch?v=UvQe1AjegtE

Crocodile står for en retro klassisk prog, og bandet forsøker å gjenskape det de første bandene i sjangeren gjorde. Musikken er svært tilgjengelig, men med såpass mothaker og så inspirert at det er greit nok, selv om det er en viss manko på originalitet for å si det pent. Originalitet i valg av bandnavn er det ikke da det er masse band som heter Crocodile.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*