Newsfeed

Talitha Rise: På herregård i Sussex

Talitha Rise - An Abandoned Orchid House

Jo Beth Young er kvinnen bak musikkprosjektet Talitha Rise som om en måned slipper debuten An Abandoned Orchid House. Det er ei skive med fokus på eterisk folk med rikelig av prog og hvor den gode melodi er i sentrum toppet med den fine og særegne stemmen til Jo Beth Young. Den samme damen har lagt ned mye tid og flid i skiva, og så er det da også rimelig flust med variasjon og en stemningsfull musikk med vakre men også tidvis kraftfulle lydlandskaper. Lyrikken er ettertenksom og velfundert og kretser om mange emner som er tidløse. Eksempler på tematikken er isolasjon, savn og om det å bli forlatt.

Young sier videre at musikken mange ganger så å si har reddet livet hennes og ført tilført henne så mye at hun har klart seg gjennom livet. Kan hennes musikk gjennom prosjektet Talitha Rise redde bare et liv så er hun meget fornøyd. Skiva er faktisk spilt inn på flere steder som i en stue og på et kjøkkenbord i Skottland samt på en vakker herregård i Sussex. At omgivelsen spiller inn på et menneskenes humør er velkjent, og det er derfor rimelig å anta at de ulike stedene skiva er spilt inn har påvirket musikken.

Young sier om de forskjellige lokasjonene, I like to think this has given them some real sense of isolation, even when the tracks are very big.I wanted them to feel like a personal and intimate conversation between myself and the listener.

Likevel så ble de fleste låtene spilt inn i Bubble Studio i Sussex og Young stod for vokal, gitarer, keyboards og diverse uvanlige instrumenter. Som musikalsk våpendrager og medmusikant var Martyn Barker kjent fra artister som Shriekback, Robert Plant, Marianne Faithful og Billy Bragg med i studio. Han har stått for den så viktige trommingen og diverse andre instrumenter da han spiller det meste.

Skiva har med utallige gjesteartister som bidro til, Often uplifting, always compelling, this is an album that shimmers with emotion, melody and passion It is full of eerie melancholy, profound imagery and haunting atmospheres. 

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*