Newsfeed

Vesta: Third Eye konseptet!

Vesta – Riff Relevant

Viareggio er kjent som et populært turiststed og en gammel og pittoresk fiskerlandsby. Nå har byen fått en tredje attraksjon, og det er bandet Vesta som byr på sin spesielle tapning av post rock/post metal. Bandet er nå aktuelle med skiva Riff Relevant som kan betraktes som en sonisk reise i det underjordiske kombinert med spacerock vibber!

Musikken er drenert i det psykedeliske, svært atmosfærisk og totalt instrumental og med trioen Giacomo Cerre på lyddroner og gitarer, Lorenzo Iannazzone på bass og støy og Sandro Marchi på trommer og symbaler. Låtene passer til Third Eye opplegget da de gir avgir oppfatninger utover det vanlige syn via dette mystiske og esoteriske konseptet.

Låtene er ofte komplekse og overjordiske og tighte og de unngår de fleste velkjente musikkstrukturer. Det sniker seg inn en følelse av at låten er improviserte, men de er vektet og dynamiske da det harde alternerer med et mer rolige og delikate. James Plotkin har sørget for en meget bra og skreddersydd produksjon slik at bandet får ut sitt potensiale. Vesta er å betrakte som en verdig utfordrer til band som Russian Circles og Pelican.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*