Newsfeed

Dallian: Eksotisk preg

Dallian - Automata

For 2100 år siden grunnla romerne byen Collipo og med tiden så overtok portugiserne byen og da ble den hetende Leiria. I moderne tid har Leiria fostret det spennende bandet Dallian. De spiller en symfonisk death metal som lener seg på progressiv dynamikk. Dallian har bare holdt på i et år men er i ferd med å få seg et rykte som særdeles lovende. Det kan høres på debutskiva Automata som er en time med energisk, leken, kompleks og smakfull musikk. Automata har slippdato i dag.

Carlos Amado som er vokalist og spiller elektrisk gitar og ikke minst portugisisk gitar forteller om tilvirkningen av skiva. Han sier at han setter pris på de orkestral elementene de bruker fordi det gir kompleksitet og tilfører den musikalske teksturen merverdi. Videre sier han at den rikholdige soniske paletten tilfører mer dybde til kord progresjonen. Bandet er også opptatt av at musikken deres skal være fri for begrensninger rent orkestralt. Derfor implementeres mer obskure instrumenter som er uvanlig og som kommer fra forskjellige kulturer. Det gir skiva et eksotisk preg og mye snert mener Amado.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*