Newsfeed

Bookakee: Coverkunst par excellence

Bookakee – Ignominies

Fra Montréal kommer bandet Bookakee som spiller progressiv/teknisk death metal og har gjort det siden starten i 2007. Kvartetten er nå snart aktuell med deres andre skive Ignominies som er et ambisiøst verk hvor det også eksperimenteres villig vekk. Bookakee blir ofte sett på som Montréal sitt svar på GWAR. Canadierne har alltid vært et aktivt konsertband, og også et band som søker å flytte grensene for death metal. Montrealbandet byr på en death metal som er melodisk og med velskrevne men ofte finurlige låter.

Bookakee startet opp i 2007 ved gitaristen Simon Pierre Gagnon og bassisten Jonathan David. De to musikerne var inspirert av artister som Opeth, Death, Cephalic Carnage, Origin og Necrophagist. I tillegg så var og er de inspirert av band som ikke spiller metal, og det gjør nok sitt til at soundet til Bookakee er rimelig spesielt og spennende. Spennende er også ded vedlagte låten Bréhaign som er den eneste på skiva som er sunget på fransk av gjesteartisten Julien Truchan fra Benighted. Cover kunsten på Ignominies er spennende og svært tiltalende og faktisk noe av det beste jeg har sett!

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7226 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*