Newsfeed

Echo Tail : Noisier sound

Echo Tail – Beauty In Denial

Med fire års levetid er det i utgangspunktet imponerende for et band å ha gitt ut 10 album! Beauty In Denial  er skive nummer 10 fra Echo Tail, og bandet går tilbake til Shoegazing soundet som de tidligere har utforske på skiva Fields Of Vision. Beauty In Denial  slippes i disse dager og viser Echo Tail duoen fra en mer sint side enn på Fields Of Vision. Den nye skiva er ganske intens i enkelte partier, og det er et mer bruk av støy og med vokal denne gang.

Echo Tail er en duo med Mark Stebbing og Tom Stebbing fra universitetsbyen Cambridge. Mark spiller alle instrumentene bortsett fra trommer og trommemaskiner som Tom tar seg av. I tillegg tar Mark seg av produksjon og mastering av musikken. Stebbingduoen har holdt på med sitt prog/post metal prosjektsiden august 2014.

Skivene de kommer med er konseptuelle med variert tematikk, og med fokus på det atmosfæriske og ikke minst hooks. Musikken er variert fra skive til skive fra harde prog riff til glatt blues gitar soloer. Duoen har en meget stor vilje til eksperimentere svært mye på hvert album. Det er jo noe som alltid må applauderes når det gjøres tålig vellykket og med stor musikalsk forståelse.

Lenke:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7201 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*