Newsfeed

Dustman Dilemma: Psyché-rock narratif

Dustman Dilemma – On Second Thought

RIO/Avant prog er på agenda på On Second Thought som er skive nummer to til Dustman Dilemma fra Frankrike. Selv beskriver bandet musikken sin som Psyché-rock narratif, og med mine minimale fransk kunnskap så blir det psykedelisk rock med fortellerstemme. Dustman Dilemma er et stort band i form av at de er en septett. Instrumenteringen er med kontrabass, fiolin og saksofon pluss tradisjonell rock instrumenter, men uten  gitar. 

Septetten utmerker seg med en musikk som skiller seg ut med å være sær og spesiell. Noe sjamanistisk kor, snåle jazz teksturer,nervøs kammermusikk bidrar til og derfor blir det også ulikt det meste jeg har hørt. Den nye skiva er i skrivende stund uten noe lydklipp å oppdrive. De som vil høre hva Dustman Dilemma har å komme med kan høre det her.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*