Newsfeed

Viven: Konglomerat

Viven - Las Tripas Y El Lodo

Las Tripas Y El Lodo er skive nummer to fra Viven og det er et ambisiøst knippe låter og en frisk tilnærming til musikken. 70 tallets klassiske sound sprites opp med energien fra 90 tallet, og så fylles det på med stoner, prog, folk, alternativ rock med mer. Det er ofte episk og kompositorisk er det ganske så kreativt til tider, og energinivået og kraften i musikken imponerer.

Allerede fra første låt så vil nok mange innse at dette er et band som er vel verdt å låne ørene til. Musikken kan best beskrives som elegant og nyansert og Barcelona musikerne byr på et konglomerat av teksturer og lyder, og aller viktigst, det høres virkelig bra ut. Lyrikken er fortalt av en ambisiøs og grådig karakter som kun har monopolisering av makt som mål. Som på debuten er Viven på alerten med svært interessant og meningsfull lyrikk.

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*