Newsfeed

Entering Polaris: Tom Tee Tas med to soloprosjekter

Entering Polaris - Godseed

Tom Tee Tas tilhører den type musikere som tilsynelatende er overalt der musikk spilles. Han har spiller i Ostrogoth Thorium, Neo Prophet, 23 Acez og flere band hvor han trakterer gitaren og skriver mange av låtene. Han har også skrevet mange låter til egen solokarriere som er basert på diverse varianter hva gjelder stiler og sjangre innen metal. Nå er tiden inne for å få noen av disse låtene til studio og til produksjon og så ut til publikum.

Siden låtene er så forskjellige så har Tom Tas opprettet to solo prosjekter. Motion og skiva Thriving Forse kommer senere i år, og har fokus på thrash metal og death metal. Det andre prosjektet og som vi har under lupen i denne artikkelen er Entering Polaris. Her går det i power metal og prog metal av den mer melodiske typen. Noe heavy metal dukker også opp og noe akustisk musikk. Entering Polaris lager musikk som er komplekse uten at de blir låtene jålete av den grunn.

Entering Polaris byr på rikelig med energi i låtene og mange av låtene er det rimelig mye futt og fart i. Det melodiske har gode kår da mye av musikken er catchy og det er atmosfærisk musikk med variert instrumentering. Det er hanket inn et utall gjestemusikere som er både dyktige og motiverte. Jeg nevner i fleng, Henrik Fevre (Anubis Gate), Björn Strid (Soilwork), Gregg Rossetti (Suspyre), Thomas Vikström (Therion), Lance King (Balance Of Power, ex-Pyramaze), Georg Neuhauser (Serenity), Audrey Dandeville (Irradiance), Sindre Nedland (In Vain, Funeral), Joris Van Daele (Michael Angelo Batio),Fabio Lione (Rhapsody, Angra), Arno Menses (Sieges Even, Subsignal) & Dario Frodo (Ostrogoth, Thorium).

Lenke:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6699 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*